Work on computer
Üzleti tippek

Fontos határidő közeleg a kisadózóknak

24.hu
24.hu

2016. 02. 15. 14:59

A kisadózó vállalkozásoknak február 25-ig kell elkészíteniük az éves bevallásokat.
Korábban a témában:

A legkisebb vállalkozásokat terhelő egyes kisadók – mint a rehabilitációs hozzájárulás, népegészségügyi termékadó, kulturális adó – éves bevallása közeleg.

A 1501 számú bevallási garnitúra (hasonlóan minden ’01 nyomtatványhoz) többszörös felhasználási móddal rendelkezik, és az időrendje alapján is alkalmas a havi, negyedéves és éves bevallás teljesítésére, amelyet a bevallás elején kell megjelölni.

Éves bevallás vonatkozhat a rehabilitációs hozzájárulás elszámolására, illetve a kulturális adóra, ha az áfa bevallói gyakorisága éves (vagy az áfa kódja=1).  Ezt a nyomtatványt kell használni a tavalyi évre vonatkozó késedelmesen, vagyis a bevallás benyújtásának esedékességét követően, az elévülési időn belül benyújtott bevallások esetében is.

Ugyancsak azonos időzítés vonatkozik a népegészségügyi termékadó fizetésére, ha az általános forgalmi adózásban alanyi mentes vagy bevallás benyújtására nem kötelezett áfaalany, illetve éves áfabevalló az, akinek a 15NETA jelű bevallást kell beadnia – összegzi az Adózóna.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2016. január 27.
Külföldi fiatalok nézik egy ajándéktárgyakat árusító üzlet kínálatát a fõváros V. kerületében, a Váci utcában.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.A turisztikai rekord a budapesti kkv-k sikere is