iroda(430x286).jpg (iroda, íróasztal, számítógép, telefon, kéz, billentyűzet, )
Üzleti tippek

Dolgozzon otthonról! – Nagy lépésre készül az Invitel

24.hu
24.hu

2015. 10. 29. 15:56

Az info- és telekommunikációs vállalat jövőre rugalmas munkavégzést tesz lehetővé a dolgozói többségének.
Korábban a témában:

„A helyzet mindenképpen megérett a változásra. Kiváltképp az infokommunikációs iparágban, ahol nekünk azokat a fiatal, Y- és Z-generációs kollégákat kell megnyernünk, akiknek a fejében már ott vannak az új programok, a fejlesztési lehetőségek, és akik elvárják, hogy heti egy-két napon otthonról dolgozhassanak” – nyilatkozta Budai J. Gergő, az Invitel vezérigazgató-helyettese a Népszabadságnak. A teljes interjút itt olvashatja el.

Budapest, 20151005
Budai Gergõ, Invitel vezérigazgató-helyettes
Budai J. Gergő, az Invitel vezérigazgató-helyettese

„Erős piaci versenyben figyelni kell arra is, hogy vonzó munkahelynek számítsunk. Az is igaz, hogy a vezetőknek mindeközben mentalitásváltáson kell átesniük, hogy természetes legyen számukra, hogy aki nem ül bent, és akinek ezért nem lát rá a munkaállomására, otthon még éppúgy dolgozik, vagy még inkább, mintha bent lenne. Nem mellesleg, aki otthon maradhat, naponta akár másfél-két órával többet tud másra fordítani, mert megtakarítja a munkába járáshoz és a hazajutáshoz szükséges időt” – tette hozzá a vezérigazgató-helyettes.

Világszerte a távmunka elterjedése mellett szól az is, hogy a „home office” lehetőség a szén-dioxid-kibocsátás csökkentését eredményezheti, hiszen kevesebben autóznak be a munkahelyükre. Különösen az agglomerációban működő cégek esetében lehet ez fontos szempont.

Nagyobb lojalitás, hosszú távon alacsonyabb költségek

Tapasztalatok szerint – ami elsősorban az Egyesült Államokból és Nyugat-Európából származik – néhány évig nincs kimutatható költségmegtakarítási vonzata a távmunkának. Rövid távon általában nem ez, hanem a vállalat iránti lojalitás növelése a cél, és a munkakörülmények javítása által a teljesítmény fokozása.

A szakemberek szerint öt-tíz év távlatában eredményezhet a távmunka megtakarítást, idővel kialakulhat ugyanis egy olyan új rendszer, hogy bizonyos részlegek meghatározott napokon otthon dolgoznak, és hogy meghatározott munkakörökhöz nem kellenek állandó munkaállomások. Tehát a megoldás pozitív hozadéka lehet, hogy az adott cég később már kisebb irodában is elfér.

Az Invitelnél a távmunka lehetőségéről szigorúan objektíven, munkakör és nem személyek alapján döntenek. Ráadásul nem mindenki tud otthonról munkát végezni, tehát nem tehető kötelezővé. „A rugalmas munkavégzést például ki lehet terjeszteni a mobil munkaállomások révén a különböző telephelyek között országszerte ingázókra is. A munkatársak egy része számára az, hogy egy-két napot rugalmasan otthon dolgozhatnak, akár egy minimális mértékű alapbéremelésnél is többet jelenthet. És nem utolsósorban azért is fontos, hogy a távmunkavégzést bevezesse az Invitel, mert a többi között éppen ilyen, illetve ehhez kapcsolódó informatikai, internetes, valamint telekommunikációs szolgáltatásokat adunk el” – részletezte Budai J. Gergő.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

CANNES, FRANCE - MAY 21:  Nicole Kidman departs after the 'How To Talk To Girls At Parties' screening during the 70th annual Cannes Film Festival at on May 21, 2017 in Cannes, France.  Celebrities, fans and the movie world have descended on Cannes for this year's festival of the screen. For seventy years The Croisette Boulevard has always been the centre of athe place watch the rich and dandy and people from all walks of life to promenade.  (Photo by Christopher Furlong/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.