Üzleti tippek

Újabb hitelért kopogtathatnak a cégek

Tovább bővíti exportélénkítési hitelprogramját a Magyar Export-Import Bank Zrt. (Eximbank). Az erről szóló együttműködési megállapodást Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Nátrán Roland, az Eximbank vezérigazgatója 12 hitelintézettel írta alá.

Nátrán Roland elmondta: az exportélénkítés keretében (a két éven túli export előfinanszírozási konstrukció mellett) bevezetik a rövid lejáratú, két éven belüli futamidejű hitelterméket. A vállalkozások 1,13 és 4,1 százalékos eurókamat mellett érhetik el a hitelt, a kamat a teljes futamidő alatt fix.

Varga Mihály kiemelte: a kormány az utóbbi években jelentős lépéseket tett azért, hogy az exportélénkítés, az exportcélú finanszírozás szélesebb legyen. Hozzátette: az Eximbank ide kapcsolódó hitelprogramja tavaly 0,8 százalékkal, idén pedig 1,1 százalékkal járul majd hozzá a gazdasági növekedéshez. A program ezenkívül 80 ezer munkahely létrehozását és megtartását segíti elő.

A hitelkeret-megállapodáshoz a Budapest Bank, a CIB, a Commerzbank, az Erste, a Gránit Bank, a K&H Bank, az MKB, az OTP, a Raiffeisen, a Sberbank Magyarország, a Takarékbank és az UniCredit csatlakozott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik