Üzleti tippek

Bajnai már Mercedesszel érkezett

A kecskeméti Mercedes-beruházás a Magyarország iránti bizalomról szól, mert aki ilyen beruházást kezd, az bízik önmagában és azokban, akikkel együttműködik - mondta Bajnai Gordon miniszterelnök, a Mercedes gyár ünnepélyes alapkőletételén pénteken Kecskeméten. A kormányfő maga vezette Mercedes-szel érkezett az alapkőletételre.

A Daimler-Benz, amely a Mercedes gépjárművek gyártásával a csúcstechnológiát képviseli a világon, bízik abban, hogy velünk együtt megtalálja számításait az új gyár felépítésével – mondta a miniszterelnök a gyár helyszínén.

Már alapozzák a Mercedes-gyárat (fotó: civertan.jb/FN Tudósító)

Már alapozzák a Mercedes-gyárat

(fotó: civertan.jb/FN Tudósító)

A Daimler-Benz üzeme 800 millió eurós beruházással valósul meg, a cég első kelet-európai gyára lesz, egyben Magyarország történetének egyik legjelentősebb zöldmezős beruházása.

Politikusi szemmel

A kecskeméti Mercedes-beruházás a Magyarország iránti bizalomról szól, mert aki ilyen beruházást kezd, az bízik önmagában és azokban akikkel együttműködik – mondta Bajnai Gordon miniszterelnök, a Mercedes gyár ünnepélyes alapkőletételén.

Bajnai már átült (mti)

Bajnai már átült (mti)

A Daimler-Benz, aki a Mercedes gépjárművek gyártásával a csúcstechnológiát képviseli a világon, “bízik abban, hogy velünk együtt megtalálja számításait az új gyár felépítésével” – mondta. Bajnai Gordon szerint, amikor az autóipar a legnagyobb válságát éri, ez a bizalom még többet ér. A kormányfő emlékezetett arra, hogy kormánya betartotta ígéreteit, mind az engedélyek gyors kiadása, mind a vállalások tejesítése területén. A miniszterelnök kiemelte: a Daimler-Benz döntésében nyílván közrejátszott az is, hogy példamutató együttműködést tapasztalt a kormány és a város vezetése között.

Beruházói szemmel

Rainer E. Schmückle, a Mercedes-Benz személygépkocsi-üzletágának ügyvezető igazgatója hangsúlyozta: “mi egy közös Európai Házat építünk, melynek az alapkövét tesszük le”. Határozott véleménye, hogy ideális helyet találtak a Daimler-Benz új Mercedes-gyára számára. Döntésük helyességét igazolta az is, hogy az engedélyek kiadása, mind a város, mind a kormányzat részéről bürokrácia-mentessen történt. Emlékeztett arra, hogy eddig egyetlen gyárukat sem zárták be, így Kecskeméten is hosszú távra terveznek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik