Üzleti tippek

Az Apollo Tyres még nem mondott le Gyöngyösről

Az indiai DNA üzleti hírportál szerint a vállalat egyik magas rangú vezetője cáfolta azokat a médiajelentéseket, amelyek szerint India vezető abroncsgyártója visszavonta gyöngyösi beruházását.

Az Apollo Tyres változatlanul vizsgálja a gyöngyösi gumiabroncsgyár létesítésének a lehetőségét. „A magyarországi üzem megépítése egyelőre késik, de még nincs visszavonva a beruházás… még lehet valami az üzemből” – mondta a meg nem nevezett vezető. A vállalat ezzel párhuzamosan más európai helyszíneket is megvizsgál, ha a magyarországi beruházás mégsem valósul meg – tette hozzá.

Az Apollo Tyres india vállalat cáfolta, hogy a vállalat illetékese a beruházás konkrét helyszínéről nyilatkozott volna. “A vállalat egyetlen vezető beosztású munkatársa sem nyilatkozott az említett portálnak” – áll a cég közleményében. A vállalat kommunikációs tanácsadója megerősítette a már ismert tényeket, amelyek szerint az Apollo Tyres megkezdte különböző magyar és szlovák települések, ipari parkok, és ajánlatok kiértékelését Európai Gyártási és Fejlett Technológiai központja számára. Hivatalos tájékoztatást majd csak az új helyszín kiválasztása után adnak – hangsúlyozta az Apollo Tyres.

Az Apollo Tyres augusztus 14-én jelentette be, hogy visszavonja a gyöngyösi – 900 új munkahelyet teremtő – 200 millió eurós beruházás tervét, és új helyszínt keres a gumigyárnak Magyarországon vagy más európai országban. Az indoklás szerint a zöldmezős beruházással kapcsolatos adminisztratív eljárások váratlan késedelmet szenvedtek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik