Üzleti tippek

A kkv-k adminisztratív terheit csökkentené az MDF

Az MDF törvényjavaslatot nyújtott be kedden annak érdekében, hogy a kis- és középvállalkozások (kkv) adminisztratív terhei tovább csökkenjenek.

Pettkó András sajtótájékoztatón közölte: Herényi Károly frakcióvezetővel közösen nyújtják be a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló törvényhez módosító javaslatukat. Ennek lényege, hogy az APEH – a párhuzamos adatszolgáltatási kötelezettséget felszámolva – a munkaadók helyett maga készítse el a Nyugdíjbiztosítási Egyéni Nyilvántartó Lapot (Nyenyi) a társadalombiztosításnak. Ugyan ez a kötelezettség 2008. április 30-ával megszűnik, ám addig is mérsékelni lehetne a terheket.

Ez az APEH számára rutinfeladat, ám a kis- és középvállalkozói körnek – ha el kell készítenie – érezhető többletmunka és többlet adminisztrációs teher, ami rontja a vállalkozói kedvet. Így ez nemcsak segítség e vállalkozóknak, de a magyar gazdaság egészének érdekeit is szolgálja – tette hozzá.

Éppen ezért az MDF felszólít minden parlamenti pártot, támogassák a kezdeményezést. A politikus szerint, ha minden párt támogatja a javaslatot, akkor már októberben megtörténhet a törvény módosítása.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik