Üzleti tippek

Új üzemet épít a Szigetvári Hús

Több mint 350 millió forintos beruházással új vágóhidat és feldolgozó üzemet épít a Baranya megyei Péterfapusztán a Szigetvári Hús Kft. – mondta a Napi Gazdaságnak a cég ügyvezetője.

Ingola István elmondta, hogy a tavaly már több mint 2 milliárd forint nettó árbevételű cég – amely eddig csak sertéshízlalással, vágással és tőkehús-kereskedelemmel foglalkozott – a beruházás befejezését követően késztermékgyártóként is megjelenik majd a piacon. A cég régi, elavult vágóhídja már nem felelt meg az uniós előírásoknak, sőt az alapvető állat-egészségügyi normáknak sem, ezért azt lebontották, s a helyén egy évente 10–13 ezer sertés feldolgozására képes, korszerű üzemet építenek 40 százalékban SAPARD-források segítségével.

Ezzel párhuzamosan bővítik a foglalkoztatottak számát is. Az ügyvezető igazgató hozzátette: a várhatóan a nyár közepétől már teljes kapacitással termelő üzem elsősorban a Szigetvári Hús saját üzlethálózatát és baranyai vevőit szolgálja majd ki, de szeretnének betörni a szomszédos országok piacaira is.

A társaság az idén már 2,5 milliárd forint körüli nettó árbevétellel számol, jövőre pedig már a 3 milliárd forint feletti nettó árbevétel elérése a cél.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik