Pénzügy

Ha van ilyen ötszázasa, nyert! Ja, nem is!

Rohamosan terjed a közösségi oldalon egy új nyereményjáték. Vagy inkább nevezzük átverésnek.

Lényege, hogy állításuk szerint a magyar állam különleges jelölésű bankjegyeket dobot piacra, és akinél ilyen pénz lapul, nyerhet egy nagyobb pénzösszeget – figyelt fel a Pénzcentrum.

Ha van ilyen 500-as nálad nyertél 50 000 forintot – olvasható a nyereményjáték szövege, ami mostanában rohamosan terjed.

Persze azt, hogy milyen pénzzel nyerhetünk, csak akkor tudjuk meg, ha rákattintunk a cikkre. A pénzcentrumosok ezt bevállalták. A szövegből az derült ki, hogy idézzük:

a riói olimpia sikerei miatt a Magyar állam 1.000.000 darab olimpiai címerrel megjelölt 500-as bankjegyet dobott piacra, melynek értéke 50.000Ft! Bármelyik bankban vagy lottózóban kötelesek beváltani! Ha ilyen 500-as van nálad NYERTÉL!

De mielőtt feltúrná a pénztárcáját, lakását, le kell hogy hűtsük. A lap ugyanis rákérdezett az MNB-nél, mi igaz a meghirdetett százsoros nyereményből. Kiderült, hogy semmi, mert mint az MNB írta megkeresésükre:

A “nyerő 500 forintosokra” vonatkozó hír minden tekintetben megalapozatlan információkat tartalmaz. Az erről szóló, hamis információt közlő poszt vélhetően ” like-vadászatnak” tekinthető, ami ezúttal – sajnálatos módon – az 500 forintos bankjegyhez kapcsolódó tartalmat érint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik