Pénzügy

150 milliónyi elkobzott árut kaptak a rászorulók

A jogerősen elkobzott portékát a hatóságok, bíróságok közérdekű célra ajánlották fel, még a raklapokat is feldarabolták.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 110 millió forint értékben kínált fel használható termékeket, a felajánlások sorsáról határozó Karitatív Tanács ebből 75 millió forintnyit vett át. A NAV-tól ruhaneműk és cipők mellett raklapok kerültek a karitatív szervezetekhez, a feldarabolásra kerülő faanyagot tüzelőként használhatják el a rászorulók – írta az Emberi Erőforrások Minisztériumának adatai alapján a Magyar Idők.

Ezek mellett harmincmillió forintos felajánlást tettek az elkobzás lehetőségével élő más hatóságok és az igazságszolgáltatás, amiből húszmilliónyit fogadott el a tanács. A tárca tájékoztatása szerint évről évre az ország több ezer rászorulóját segíthetik a jogerősen elkobzott termékek.

A hamis vagy más okból lefoglalt, jogsértő termékek – ruhaneműk, cipők, háztartási eszközök – csak akkor kerülhetnek a rászorulókhoz, ha a jogellenesen elhelyezett márkajelzéseket eltávolítják róluk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik