Pénzügy

Inkább a nyugdíjunkat biztosítjuk, mint az életünket

Az ügyfelek inkább a meglévő életbiztosításaikat cserélik le az új nyugdíjbiztosítási konstrukcióra – írja a Népszabadság.

A lap írásában emlékeztet arra, hogy hét hónapja él az a szabály, amely adókedvezménnyel támogatja az új nyugdíjbiztosítások megkötését, és alig egy hete alakították át a biztosítók az ilyen típusú termékeiket a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ajánlásának megfelelően.

Binder István, az MNB felügyeleti szóvivője a Népszabadságnak elmondta, hogy az első öt hónapban a társaságok 23,3 ezer nyugdíjbiztosítást értékesítettek, a megkötött új szerződések száma az időszak végén 22,8 ezer volt.

A szóvivő szerint az új kötések felfutása nem jelent majd egyértelműen díjbevétel-emelkedést a biztosítók számára, ugyanis a várakozásoknak megfelelően sokan a régi vagy lejáró életbiztosításaikat cserélik le új nyugdíjbiztosításra. A biztosítók MNB-nek átadott adatai alapján a 2014 első negyedévében értékesített nyugdíjbiztosítási szerződések egyelőre nem járultak hozzá az életbiztosítási ág első negyedéves növekedéséhez – mondta Binder István.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik