Pénzügy

Mégsem gyalulja le a gyerekszülés a diákhitelt

diákhitel (diákhitel)
diákhitel (diákhitel)

Korábban szó volt arról, hogy a hallgatói jogviszony alatt gyermeket vállaló fiataloknak elengednék a diákhitel egy részét...

Még szeptember 17-i számában a Magyar Nemzet számolt be arról, hogy szüléssel kiváltható lenne a diákhitel bizonyos hányada. Azóta azonban nem hallani erről az ötletről.

Gyed-extra

Nem került be a jogszabályba?

A lap az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális és családügyi államtitkárával készített interjút. Soltész Mikós akkor azt mondta, valóban felmerült, hogy a kormány esetleg elengedné azoknál a diákoknál a hiteltartozásuk egy részét (ha nem is az egészét), akik még felsőoktatási tanulmányaik alatt gyermeket vállalnak. Ehhez a minisztérium el is készítette javaslatát.

Mindez a gyed-extraként ismert program része lett volna. Csakhogy a parlament azóta elfogadta az idevágó törvényt, de a diákhitel elengedésével foglalkozó részt nem találtuk benne.

Rákérdeztünk hát a minisztériumnál, mi történt.Megerősítették, hogy ugyan volt szó ilyen elképzelésről, de a jogszabályba végül nem került bele ez az ötlet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik