Pénzügy

Válságban jól jöhet az MBA

Az idén Budapestre is eljut a világ legnagyobb utazó MBA-szakkiállítása, amelyet az üzleti képzések iránt érdeklődőknek szerveznek. Öt kontinens 36 országának 74 városában állnak az egyetemek képviselői a potenciális jelentkezők rendelkezésére. Tavaly a rendezvénysorozat világszerte több mint 80 ezer látogatót vonzott.

A március 19-ei MBA-kiállításon a karrierjük továbbépítésére törekvő érdeklődők személyesen találkozhatnak legnevesebb nemzetközi üzleti iskolák képviselőivel, és válogathatnak a szakirányú továbbképzések közül. Több mint 25 hazai és nemzetközi egyetem MBA-programjáról kaphatnak részletes információt.

rendezvényen való részvétel az interneten regisztráló látogatók számára ingyenes. A leendő hallgatók a kiállításon részletes tájékoztatást kaphatnak a finanszírozási lehetőségekről, és a rendelkezésre álló, 1,6 millió dollár összértékű ösztöndíjak és egyéb anyagi támogatások igénybevételének feltételeiről.

„A QS World MBA Tour kiállításon részt vevő iskolák múlt évi visszajelzése szerint a gazdasági válság ellenére jelentősen megnőtt az érdeklődés az MBA-képzések iránt, ezek ugyanis továbbra is kiváló szakmai előrelépési lehetőségeket biztosíthatnak a végzettséget egy-két év alatt megszerző, ambiciózus vezetők számára” – mondta Zoya Zaitseva, a rendezvény operatív vezetője.

QS world MBA Tour szakkiállítás

Időpont: 2009. március 19., 18 órától
Helyszín: Corinthia Grand Hotel Royalban (Budapest, Erzsébet körút 43–49.)

Válságban érdemes tanulni

Juhos Andrea, a DBM Magyarország ügyvezetője szerint a karrierépítés során sokkal előnyösebb, ha valaki néhány évig dolgozik, és utána képzi tovább magát. A tanácsadó az élethosszig tartó tanulás és a szakosodás fontosságát hangsúlyozta. „Az év első felében még azok is találhattak állást, akik nem a végzettségüknek megfelelő munkakörben akartak elhelyezkedni, ám, a válság miatt viszont csak a legjobb egyetemeken végzett szakemberek kellenek a cégeknek” – tette hozzá.

Recesszióban nemcsak anyagilag kell bebiztosítani magunkat, hanem szellemi tőkét is kell gyűjteni. Divat az MBA-képzés, ezért ha valaki megengedheti magának, hogy egy ilyen eléggé drága kurzuson részt vegyen, akkor utána sokkal több ajtó nyílik meg előtte. A szakirányú továbbképzések is egyre népszerűbbek. „Magyarországon még mindig nem elég képzettek az emberek, tévhit, hogy túl sok a diplomásunk, hiszen jóval az európai átlag alatt vagyunk” – mondta korábban az FN-nek Lipcsei András, a Pendl & Piswanger vezetője.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik