Pénzügy

Nem lesznek leépítések Vas megyében?

Az utóbbi egy hónapban egyetlen csoportos létszámleépítést sem jelentettek be a munkáltatók a megyében, és a régióban is csak két cég jelezte, hogy összesen 130 dolgozót elbocsát, több cég viszont még bővítené is a létszámot.

13 cég jelentett be a régióban legalább tízfős létszámfelvételt, ami összesen 364 új munkahelyet jelent októberben – mondta el az MTI érdeklődésére csütörtökön Kiss Ambrus, a Nyugat-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ főigazgatója.

Az év első tíz hónapjában a régióban eddig 20 cég, összesen 1070 fős létszámleépítést jelentett be, ebből 7 cég volt Vas megyei, 334 fős, tervezett létszámcsökkentéssel. Ugyancsak októberrel bezárólag 225 cég jelentett be legalább 10 főt meghaladó létszámfelvételt, ami régiós szinten összesen 5906 új munkahely létesítését jelenti.

A válságtól átrendeződik a piac

Kiss Ambrus hangsúlyozta: az adatok nem azt jelzik, hogy a gazdasági válság nem érte el a régiót, vagy éppen Vas megyét, csupán azt, hogy a munkáltatók egyelőre a piac jelzéseire, átrendeződésére várnak, és ehhez igazítják majd döntéseiket a szükséges létszámról.

A főigazgató szerint a régió munkaerőpiacán a következő időszakban is egyszerre lesz jelen a létszámleépítés és a létszámbővítés.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik