Pénzügy

Ismét állásbörze a Műegyetemen

A műszaki, informatikai, gazdasági, pénzügyi és természettudományi diplomát szerző végzős hallgatók, illetve a néhány éve végzett szakemberek és az őket alkalmazni kívánó cégek számára kínál a Műegyetemi Állásbörze találkozási és kapcsolatfelvételi lehetőséget.

Az idei tavaszi állásbörze – immár a huszonötödik – április 9-10-én a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) központi épületében lesz. A börze célja, hogy a rendezvény iránt érdeklődő hallgatók, illetve fiatal értelmiségiek minél több céggel és állásajánlattal találkozzanak, teljesebb képet kapjanak jövőbeni lehetőségeikről.

A rendezvényen kiállító cégek az alsóbb éves hallgatók számára egyre nagyobb számban kínálnak szakmai gyakorlati lehetőséget és diplomatémát is, egy héttel a rendezvény előtt már 130 vállalat élt ezzel a lehetőséggel.

Az idén 221 standon 223 kiállító vesz részt. A meghirdetett állások száma a munkaerő-kölcsönzők és közvetítők ajánlatai nélkül jelenleg 4132 – egy ezressel több, mint tavaly. A rendezvényre körülbelül 10 000 érdeklődőt várnak.

Az elmúlt egy évben az állásbörzét szervező BME Diákközpont és a Műegyetemi Ifjúsági Szolgáltató Kht. azt tapasztalta, hogy a munkaadók egyharmadának-felének fontos a diplomát kiállító intézmény. A tavalyi tavaszi börzén készült felmérésben a cégek 43 százaléka nyilatkozott úgy, hogy a műszaki, a mérnöki, valamint az informatikai végzettség esetén a leggyakrabban előnyben részesített intézmény a BME.

Bővebb információk a Műegyetemi Állásbörze honlapján olvasható.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik