Gazdaság

Luxusszálloda lesz a Matild-palotából a Ferenciek terén

A Marriott International Magyarország együttműködési megállapodást írt alá a török Özyer Grouppal a luxusszállodává alakított a Matild-palota üzemeltetéséről – írta a turizmus.com.

A szálloda 2019 elején nyílik meg a neobarokk stílusú épületben. A luxushotelben 130 elegáns szobát, illetve lakosztályt alakítanak ki. Az építkezést alig két éve kezdték.

Ötcsillagos hotel lesz a Klotild-palotából
Elkezdődik a felújítás, ami várhatóan 6,5-7 milliárd forintba kerülhet.

Még két luxushotel

A Matild-palotát 2014 nyarán adta el a belvárosi önkormányzat a török Öyzer csoport magyarországi leányvállalatának, a Melis Investment Kft.-nek. Az ár meglepően alacsony volt, 2,6 milliárd forintot fizettek az épületért a törökök.

A Matild-palota épületével szemben, annak tükörképeként szintén luxusszálloda működik, a Buddha Bar Hotel. A Klotild-palota jordániai üzletemberek érdekeltsége, a Mellow Mood 2012 nyarán nyitotta meg luxusszállodáját, a Párisi Udvar tőszomszédságában.

A Párisi udvarban ugyanez a jordániai üzleti kör egy másik luxusszállodát alakít ki, milliárdos állami támogatással, a felújítást az idén kezdték.

A Buddha Bar megnyitóján ott volt Orbán Viktor kormányfő és Schmitt Pál, akkori államfő is, a megnyitó előtt Németh Lászlóné fejlesztési miniszter pedig állami kitüntetést adományozott a két üzletembernek.

Ferenciek tere (ferenciek tere, )
Szijjártó luxushoteles araboknak adott 7 milliárdos hitelt
A gigahitel kedvezményezettje a Párisi udvart megszerző és luxushotellé, üzletközponttá alakító arab szállodás-csapat.
Ferenciek tere (ferenciek tere, )
Orbán Viktor kiemelte a török luxusszállodások beruházását a Ferenciek terén
A törököknek már nem kell a szokásos hatósági engedélyekkel bajlódniuk, a miniszterelnök úr is így gondolja.

(Turizmus.com/24.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik