Gazdaság

Helyreigazítás

24.hu
24.hu

2017. 02. 26. 13:46

A 2017.02.16-án megjelent, Razzia egy budapest brókercégnél című cikkünkben:

Valótlanul állítottuk, hogy „az Invest and Trade Kft. (IT) ciprusi bejegyzésű befektetési függő ügynök”. A valóság ezzel szemben az, hogy az IT magyarországi cég.

Valótlanul állítottuk, hogy „a CP-nél és IT-nél ugyanazon értékesítési modell ” volna érvényben”. A valóság ezzel szemben az, hogy a két társaság eltérő módon működik.

Valótlanul állítottuk, hogy „IT a már említett CP-hez köthető értékesítési modell segítségével megkárosította az ügyfeleket”. A valóság ezzel szemben az, hogy nem bizonyítható, hogy az IT megkárosította volna az ügyfeleit.

Valótlanul állítottuk, hogy az IT Disney IPO bevezetésével hívott fel ügyfeleket, ezzel szemben a valóság az, hogy a Disney tőzsdei bevezetésére 1940-ben került sor.

Valótlanul állítottuk, hogy az „IT-nél a kibocsátások hírével felhívtak találomra magánszemélyeket”. A valóság ezzel szemben az, hogy az IT kifejezetten vállalati vezetőket keres meg.

Valótlanul híreszteltük, hogy az egyik ügyfelet „az ügyletek előtt mindig felhívta valaki a cégtől, hogy a beleegyezését kérje egy-egy tranzakcióhoz. A valóság ezzel szemben az, hogy az IT nem értékesít részvényeket és nem működik közre egyéb tőzsdei termékek adásvételében sem.”

Valótlanul hireszteltük, hogy ,”az IT ügynökei 18-26 év közötti, tanulatlan srácok”, a valóság ezzel szemben az, hogy a cég munkatársainak jelentős része felsőfokú tanulmányokat végzett, ezen kívül folyamatos a pénzügyi képzés a társaságnál, ahol a belépés előtt is képzésen kell résztvennie a munkatársaknak.

Valótlanul híreszteltük, hogy a munkatársak kizárólag jutalékot kapnak, a jutalék viszont nagyon magas. A valóság ezzel szemben az, hogy a társaság állandó, fix fizetést ad munkatársainak.

Azt a valós tényt, hogy a munkatársaknak nem volt brókervizsgájuk, abban a valótlan színben tüntettük fel, hogy az IT munkatársainak kellene ilyennel rendelkezniük. A valóság ezzel szemben az, hogy a befektetési szolgáltatásokat nem az IT, hanem a Goldenburg-csoport nyújtja az ügyfeleknek, így a munkatársaknak nem kell brókervizsgával rendelkezniük

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Mercedes' British driver Lewis Hamilton (front) and Ferrari's German driver Sebastian Vettel steer their cars during the Formula One Azerbaijan Grand Prix at the Baku City Circuit in Baku on June 25, 2017. / AFP PHOTO / Alexander NEMENOV
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.