Gazdaság

Devizahiteles dömping lesz ma a bíróságon

Ma négy devizahiteles ügyben is ítéletet hirdethet a Fővárosi Bíróság. Összefoglaltuk, hogy eddig mi a mérlege a pereknek.

A mai napon négy ügyben hirdethet ítéletet a Fővárosi Bíróság. Délelőtt az Argenta Credit Pénzügyi Szolgáltató Zrt., a Hatvan és Vidéke Takarékszövetkezet, és a Szabolcs Takarékszövetkezet ügyében várható ítélethozatal. Délután az UniCredit Ingatlanlízing Zrt. kerül sorra – ezekben a perekben elsőfokú határozathozatal várható.

A bíróságok eddig 14 perben utasították el a kereseteket, ezen belül 3 esetben adtak részben helyt a keresetnek, egy ügyben a felperes visszalépett és egyet felfüggesztettek azért, mert a bíró az Alkotmánybírósághoz fordult.

A határidőig 79 banki keresetlevél érkezett a bírósághoz, amelyből 42-t hiányosságok miatt visszautasítottak; ezeket öt napon belül pótolhatták a pénzintézetek. A keresetlevelet 31 felperes adta be újra és már ezekben az ügyekben is zajlik a tárgyalások kitűzése.

Fazekas Sándor, a Fővárosi Törvényszék elnöke azt mondta, hogy a törvényben meghatározott határidőig, vagyis szeptember 24-ig valamennyi pénzintézeti kereset tekintetében határozatot hoz a Fővárosi Törvényszék

A Fővárosi Törvényszék most először, az Eger és Vidéke Takarékszövetkezet perében fogadta el a hitelintézet javaslatát, és az AB elé terjeszti az ügyet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik