Gazdaság

Padlót fogtak a szállodák márciusban

szállodai-szoba (hotelszoba, )
szállodai-szoba (hotelszoba, )

Rengeteg lefoglalt szállást mondtak le a március 15-i hosszú hétvége előtt a wellnessezni vágyók, ami nagy veszteséget okozott a szállodáknak. Húsvétkor viszont telt házra számítanak.

Az első adatok szerint a vendégek 30-40 százaléka mondta le a nagy havazás miatt a március 15-i hosszú hétvégére lefoglalt szállását – írta a Napi.hu. Ez jelentős bevételkiesést okozott a magyar szállodáknál, amit nemigen tudnak pótolni. Az is tapasztalat, hogy az utazók egy része már a hosszú hétvégéken is csak két éjszakát foglal, nem hármat vagy négyet, mint korábban.

A húsvét viszont jó forgalmat hozhat. A vidéki gyógy- és wellnessszállodákban telt házas lesz az ünnep – mondta el megkeresésünkre a Magyar Szállodaszövetség főtitkára. Kovács István a szállodáktól kapott információk alapján úgy tudja, hogy (bár még az országban sok helyen hó van) most nem jellemző a foglalások lemondása. Mivel az utak tiszták, és már nem mondanak havazást, szerinte húsvétra már nem maradnak otthon a pihenésre vágyók. Sokan egyébként a két héttel korábbi foglalásukat tették át húsvétra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik