Gazdaság

Magyar szállodák tömege húzhatja le a rolót

szálloda hall (szálloda, hall)
szálloda hall (szálloda, hall)

A belföldi turisztikai piacon minden korábbinál nagyobb, önpusztító árverseny kezdődött, amely a szakemberek szerint újabb csődhullámot indíthat el – számol be róla a Napi Gazdaság.

A lap szerdai cikkében Behán István, a gárdonyi Vital Hotel Nautilus igazgatója elmondja, hogy az előfoglalások alapján keserves évük lesz a vidéki szállásadóknak, köztük a négycsillagos szállodáknak is. A szállodák 30-40, sőt nem ritkán 50 százalékkal olcsóbban kínálják szolgáltatásaikat. Az árverseny miatt a közelmúltban több egyeztetést is kezdeményeztek, hogy ennek véget vessenek, de a különböző finanszírozási hátterű cégekkel nem tudtak egyezségre jutni. Behán úgy véli, szállodacsődök sorozata várható az elkövetkező időszakban.

A Danubius Hotels Group Nyrt. a közelmúltban hozta nyilvánosságra, hogy mindkét pécsi szállodájában kénytelen különböző átszervezésekkel csökkenteni a működési költségeket. A Pátria idén már csak szezonálisan – hét hónapig – üzemel, és ha nem tudják javítani hatékonyságát, jövőre át kell gondolni a helyzetét.

A téli pangás után a szezon egészét illetően pesszimisták a balatoni és a velencei-tavi szállásadók is. Szinte mindenütt a belföldi forgalom stagnálásával, illetve csökkenésével számolnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik