Gazdaság

Elektromos buborék

Mostanában mintha nem csak hamu, hanem elektromos kisautók is potyognának az égből. A Peougeot bemutatta BB1-re keresztelt árammal hajtott autóját. Vagy motorját?

A kis BB1 még csak tanulmány autó, de a tervek szerint, ha elmaradt a világvége 2012-ben már cirkálhatunk vele az utakon.

A jármű vázát jelentő 500 kilós buborék szénszálas műanyag, mely alatt már normális kormány- és futómű bújik meg a 600 kilós lítium-ion akkumulátorok társaságában. Mindez alkalmas arra, hogy négy ember mozgasson, igaz kagylóülésekre ne számítsunk az utastérben. A hátsó kerekekbe szerelt villanymotorok 20 lóerős teljesítménye képes 90 km/h tempót is elérni, és akár 120 kilométert is megtehetünk vele.

A felnőtt ember számára sem fojtogató méretű belső tér felszereltsége nem áll meg a töménytelen rakodórekesznél. A tanulmányautó LCD kijelzős, kamerás visszapillantó-rendszerrel és tetőbe épített, napelemekkel működtetett szellőző rendszerrel is büszkélkedett. Igaz ezek aligha lesznek részei az autó alapfelszereltségének.

AJÁNLOTT LINKEK:

Galéria és videó (Vezess.hu)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik