Gazdaság

Gyengült a forint, emelkedtek a hozamok

Tovább gyengült a forint pénteken a bankközi devizapiacon, az eurót délután 249,80/90 forinton jegyezték, több mint egy forinttal magasabban a csütörtök délutáni 248,50/55 forintos árfolyamnál.

A forint gyengülésének hatására az állampapírok másodpiacán tovább emelkedtek a hozamok.

A forint délután 11,51 százalékon állt a plusz-mínusz 15 százalékos ingadozási sáv erős oldalán, 47 bázispontot gyengült a csütörtöki záráshoz képest.

Az euró jegyzése napközben elérte a 250 forintot, de annál följebb nem ment. A kereskedők beszámolója szerint pénteken csendesedett a piac, a forgalom azonban még mindig élénk volt. A következő időszakban is növekvő forgalomra és hektikusabb árfolyammozgásokra számítanak. A piac várakozása szerint a forint árfolyama szélesebb sávban mozog majd, és 250 fölé kerülhet az euróval szemben.

A dollár árfolyama 207,65/80 forintra emelkedett a csütörtöki 206,60/75 forintról.

A bankközi overnight kamat 5 százalékra csökkent a periódus zárásra, az új periódusra szóló tomnext kamat 5,75 százalékon állt délután.

Az állampapírok másodpiacán mintegy 15 bázisponttal emelkedtek a hozamok a csütörtöki szinthez képest. A 3 évnél hosszabb lejáratokon 6,28/24 százalékos hozamok alakultak ki, a diszkont kincstárjegy hozamok 6 százalék közelében voltak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik