Gazdaság

Átadták a Magyar Termék Nagydíjat

Szerdán a parlamentben dr. Puch László az Országgyűlés Gazdasági Bizottságának elnöke átadta a Magyar Termék NagydíjŽ 2005. trófeákat és kitüntető címeket.

Az idén nyolcesztendős, civil kezdeményezésű pályázati rendszer a fogyasztói alapjogoknak és fogyasztóvédelmi előírásoknak megfelelő, magas minőségű termékeket és előállítóikat ismeri el. A

2005. évi pályázati felhívásra 197 pályázó jelentkezett. A benyújtott pályázatokból az előzetes dokumentum-zsűri 53 pályázó 61 pályázatát juttatta tovább a főzsűri elé.

2005-ben Magyar Termék Nagydíjat kapott az Alukönigstahl Kft-Scücho GmbH, az Api-Anivet Méhészeti Fejlesztő Gyártó és Szolgáltató Kft., az Aranyfácán Product Termelő és Szolgáltató Kft, a Csabahús Kft, a Délhús Rt., a Grundfos Hungária Kft., a Kaba Elzett Biztonságtechnikai Rt, a Kaiser 2000 Kft., a Metall Glass 2000 Kft., a PANNON-FLAX Győri Lenszövő Rt., a SZILÁNK Üveg-és Gépipari Rt., a Tarpa Bio Manufaktúra és Pálinkafőzde Kft., és a TERC kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

A pályázatok között idén először jelentek meg a gépek, berendezések, szélesedett az informatikai pályázók köre. Az iparban elfoglalt szerepének megfelelő súllyal képviselte magát az élelmiszeripar. Tovább nőtt a nemzetközi kooperációban gyártott termékek száma. Ez azt is jelenti, hogy a magyar gazdaság európai uniós beilleszkedése sikeres volt, nem csak a hangunkat hallatjuk, hanem piacképes, jó minőségű termékekkel, innovatív fejlesztéseinkkel partnerként jelenünk meg a nemzetközi piacon. A főzsűri által bírált 61 pályázat 280 magas minőségű terméke optimizmusra ad okot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik