Gazdaság

PHARMAVIT: MINŐSÉGBIZTOSÍTÁS

admin
admin

1996. 07. 24. 00:00

A múlt héten az SGS Hungaria képviselője átadta a Pharmavit Rt. részére az ISO 9001-es minőségbiztosítási szabványok teljesítését igazoló tanúsítványt. Az ISO szabványok bevezetését a Pharmavit vezetése 1995 nyarán kezdeményezte. A minőségbiztosítási rendszer kiépítése a Controll Minőségfejlesztési tanácsadó iroda részvételével történt, a hitelesítést az SGS Hungaria Minőségellenőrző, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., a világ legnagyobb független vizsgáló, ellenőrző és tanúsító szervezetének magyarországi leányvállalata végezte.

A Pharmavit mint gyógyszergyár számára a működés alapfeltétele a minőség biztosítása. A gyógyszeripari vállalatoknak magas minőségi követelményeknek kell megfelelniük, melyeket a gyártási folyamatokra vonatkozóan a hatósági előírások tartalmaznak. Ezen felül a Pharmavitnél, a magyarországi gyógyszeripari vállalatok közül harmadikként, bevezették az ISO 9001 szabványnak megfelelő minőségbiztosítási rendszert.

A Bristol-Myers Squibb Company, a világ második legnagyobb, egészségügyi termékeket előállító vállalata az idén 99 százalékon felüli részesedést szerzett a Pharmavitben. A világvállalat legfontosabb termékei: gyógyszerek, fogyasztási cikkek, tápszerek és orvosi eszközök. A Bristol-Myers Squibb kardiovaszkuláris, metabolikus és fertőző betegségek kezelését szolgáló, valamint a központi idegrendszerre ható, bőrgyógyászati és rákellenes eredeti szerek vezető előállítója. A cég a vény nélkül kapható gyógyszerek, orthopédiai termékek, sebellátási és osteotomiai termékek, élelmiszer-adalékok, csecsemőtápszerek, haj- és bőrápolási szerek előállításában is vezető helyen áll.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

CHICAGO, IL - AUGUST 13: Four-year-old Leo Griffin leaves a protest against the alt-right movement held to mourn the victims of yesterdays rally in Charlottesville, Virginia on August 13, 2017 in Chicago, Illinois. One person was killed and 19 others were injured in Charlottesville when a car plowed into a group of activists who were preparing to march in opposition to a nearby white nationalists rally. Two police officers were also killed when a helicopter they were using to monitor the rally crashed.   Scott Olson/Getty Images/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.