Élet-Stílus koronavírus

Pár perccel hamvasztása előtt ébredt fel a halottnak hitt covidos nő

Idrees Mohammed / Sputnik / AFP
Idrees Mohammed / Sputnik / AFP
A 76 éves indiai nőt családja épp kórházba vitte, amikor eszméletét vesztette, és azt hitték, meghalt.

Az utolsó pillanatban tért magához egy 76 éves covidos indiai nő, akit családja el akart hamvasztani, mert azt hitték róla, hogy meghalt. Az India Today című lap beszámolója szerint a nő testét már felrakták a halotti máglyára, és percekre voltak attól, hogy azt meggyújtsák, amikor a nő felsírt, és kinyitotta a szemét.

A lap szombati cikke szerint a Shakuntala Gaikwad nevű nőt május 10-én vitték be családtagjai egy Baramati városában található kórházba, pár nappal azután, hogy pozitív lett a koronavírus-tesztje, és állapota romlani kezdett. Azonban nem találtak neki szabad kórházi ágyat, és míg az autóban vártak, az idős nő elvesztette az eszméletét, és rokonai azt hitték, hogy meghalt.

A nőt ekkor visszavitték Mudhale faluba, értesítették a rokonokat a halálesetről, és azonnal megkezdték a nő halotti szertartását. Az összegyűlt gyászoló rokonok felhelyezték testét a halotti máglyára, amit már meg akartak gyújtani, amikor a nő váratlanul magához tért. Az esetet megerősítette a helyi rendőrség is az India Todaynek.

A nő végül újra kórházba vitték, és a Baramati városában található Silver Jubilee kórházban megkezdték kezelését – mondta el a lapnak Dr Sadanand Kale, a kórház alapítója. A nő állapotáról nem közöltek információkat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik