Élet-Stílus

Tengerpartot takarító magyar nőről ír egy indiai lap

A Vasaiban élő Zsuzsannát zavarta a sok szemét, így családjával munkához láttak.

Az indiai Mumbai Mirror című lap egy magyar nőről írt, aki családjával minden vasárnap kimegy a Rangaon tengerpartra szemetet szedni.

Zsuzsanna Ferrao azt mondta, az után jutott erre az elhatározásra, hogy látta, ahogy a gyerekek a tengerparton szeméttel játszanak. Azt reméli, többeknek is példát mutatnak. Indiai férje, Lisbon szerint „a gyerekeknek természetes dolgokkal kellene játszaniuk, mint a homok, és nem italos üvegekkel”.

A család minden vasárnap telerak két szemeteszsákot, és elviszik azokat a hulladékgyűjtőbe. Zsuzsanna, aki négy éve él Vasaiban, kijelentette:

Az én hazámnak nincsenek tengerpartjai, de van sok tó és folyó, amelyek általában tiszták. Indiát is a hazámnak tartom és azt gondolom, minden erőfeszítést meg kell tennünk, hogy tisztán tartsuk.

Férje hozzátette: vannak olyanok is, akik kinevetik a feleségét, de nem foglalkoznak ezzel. Ahhoz viszont, hogy teljesen megtisztítsák a tengerpartot, ezrekre lenne szükség, több embernek kellene megmozdulni. „Az nem elég, hogy színházakban énekeljük a nemzeti himnuszt. Ki kell mutatnunk a hazaszeretetünket cselekedetekkel is” – mondta Lisbon.

A helyieknek is feltűnt a család munkálkodása, egyikük azt mondta: szégyellik magukat, amiért egy kívülálló látott neki, hogy kitakarítsa a tengerpartot, de tanulhatnak is tőle.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik