Élet-Stílus

A rémisztő pillanat, amikor egy kisgyerek beesik a vonat alá az állomáson

A peron és a vonat közötti rébe zuhant be. Nagyszülei kétségbeesve integettek a vonatvezetőnek, hogy ne induljon el.

„Éveket vesztettem az életemből. Soha nem fogom elfelejteni.” Így jellemezte az ausztrál John Brewster, milyen érzés volt, amikor 2,5 éves unokája beesett a vonat alá egy sydney-i vasútállomáson. A férfi a 9News-nak elmondta: az Ayden nevű kisfiú a síneken feküdt, miközben ő és felesége integetve és kiabálva igyekeztek felhívni a kalauz és a vonatvezető figyelmét az esetre.

A férfinak végül sikerült kiemelnie unokáját a sínekről, de elmondása szerint csak a szerencsén múlt, hogy nem történt tragédia. „Akát az állát is beverhette volna a vonatba és kitörhette volna a nyakát” – tette hozzá Brewster.

A még tavaly januárban történt esetről készített biztonsági kamerás felvételt az ausztrál város vonathálózatát üzemelő Sydney Trains a héten hozta nyilvánosságra, hogy felhívja az emberek figyelmét a veszélyre. A vasúttársaság adatai szerint hasonló eset szinte minden nap előfordul: tavaly 223 gyerek esett be a peron és a vonat közé Sydney állomásain, míg 2015-ben 237. Ezek közül 2015-ben 72, 2016-ban pedig 81 esetben történt sérülés.

Szerencsére haláleset még nem történt, de Új Dél-Wales közlekedésügyi minisztere arra figyelmeztetett, hogy „csak idő kérdése, hogy történjen egy súlyos baleset”.  Andrew Constance a Daily Telegraph című ausztrál lapnak elmondta: a szülőknek jobban oda kell figyelniük a kisgyerekekre, és azt tanácsolta, hogy „ne rohanjanak, fogják meg gyermekük kezét és legyenek óvatosak”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik