Élet-Stílus

Ez az apa minden nap átkel a határon, hogy a gyerekei jobb iskolába járhassanak

Mint ahogyan azt mindenki tudja, az iskolakezdés egy nagy megpróbáltatás a családok számára. Míg a gyerekeknek inkább lelkileg megterhelő az első tanítási nap, addig a szülőket anyagilag vágja földhöz a szeptember. Nem csoda tehát, hogy négy magyar család közül egynél csak hitel segítségével tudják elindítani a tanévet. Mindenkit megvisel tehát a beiskoláztatás, és ez nem csak Magyarországon van így.

Átsétálunk Amerikába

Jose Luis Dominguez 32 éves, két gyereke van, a 7 éves Luis és a 8 éves Kayla. A férfi minden reggel egy mérföldet, azaz több mint másfél kilométert sétál a lányával és a fiával, hogy beérjenek az iskolába. A történet érdekessége persze nem a távolság, hanem az, hogy a család reggelente kénytelen átkelni az amerikai határon. Dominguez szerint nincs más választása, ha azt szeretné, hogy a gyermekei

megfelelő oktatásban részesüljenek.

Kevesen tudják, de sok mexikóinak megvan a lehetősége, hogy amerikai oktatási intézményekbe járhassanak. Ehhez egy amerikai irányítószámra, valamint postacímre van szükség, ami a rendszerbe való regisztrációhoz szükséges. Dominguez nagy szerencséje, hogy munkát kapott egy étteremben, ami pont a gyerekei iskolájával szemben található.

Ezek alapján felvetődik a kérdés, hogy miért nem költözik a család az Egyesült Államokba, ha napközben már mindhármuknak dél Texasban van dolguk. A válasz egyszerű: a férfi nem engedheti meg magának az éttermi fizetéséből, hogy házat vegyen a környéken, de még a bérlés is elképzelhetetlen nehézségeket okozna. Íme a Kens 5 csatorna által készített riport:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik