Élet-Stílus

A sok hányás a minimum, ha kipróbálod a világ legcsípősebb ételét – videó

Indonéziában a 100 madárszem csiliből készült Haláltészta elfogyasztása átmeneti hallászavart okoz.

Ben Sumadiwiria, az indonéz származású, Londonban élő séf és filmes meglátogatta a családját Dzsakartában, és ha már ott járt, úgy döntött, kipróbálja a világ egyik legcsípősebb ételét.

A 22 éves fiatalember egy eldugott kis utcában található apró étteremben rendelt egy „Haláltésztát”.

Az említett étel a madárszem csiliből (bird’s eye chili), a világ egyik legcsípősebb fűszerpaprikájából tartalmaz 100 (száz) darabot. A csilifajta eleve előkelő helyen szerepel a Scoville-féle csípősségi skálán, de ebben a koncentrációban gyakorlatilag ehetetlen.

Sumadiwiria elmondása szerint a tészta gyakorlatilag csak dísznek van az ételben, ízéből nem igazán lehet érezni semmit, lévén, hogy a csili mindent elnyom. Ez azonban a legkisebb gond, ennél nagyobb probléma, hogy milyen tüneteket vált ki a Haláltészta fogyasztása. A lényeg 2:00-nél kezdődik:

A csípős ételek fogyasztása terén nem kispályás Sumadiwiria szerint ezúttal az állapotán a rengeteg tejturmix, víz és jéghideg banán sem segített – többször is elhányta magát, két percre elveszítette a hallását, és utána még órákig úgy érezte, mintha lángolna a szája.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik