Élet-Stílus

Kirúgták az egyetemi oktatót, mert rákos lett

Félmillió jüanos, azaz majdnem 140 millió forintos kártérítést kellett fizetnie egy kínai egyetemnek, amiért kirúgtak egy oktatót, mert rákos lett – jelentette a kínai sajtó. A 32 éves Liu Linglit még 2014-ben diagnosztizálták méhrákkal, ami után a Lanzhou városában található műszaki egyetem megszüntette munkaviszonyát – és ezzel együtt egészségügyi biztosítását is.

Liu szüleinek elmondása szerint a döntést Chen Ling igazgató hozta meg, aki kirúgásakor közölte a nővel: „Ne sírjon itt előttem. Már sok önhöz hasonló embert láttam.”

Liu Lingli
Liu Lingli

Chen, és az egyetem több vezető munkatársa személyesen kért elnézést Liu szüleitől az oktató kirúgása miatt, egy héttel azután, hogy a nő augusztus 14-én belehalt betegségébe. Közben az intézmény weboldalán egy nyílt levelet is közzétettek, amiben bocsánatot kértek a nő családjától, közölve, hogy „helytelen volt kirúgni a tanárt”.

Az iskola közölte, hogy két napon belül kifizetik a nő szüleinek a félmillió jüanos kártérítést, amiben benne van Liu elmaradt bére, valamint kezelésének költségei – írta a Shanghai Daily.

A China Daily cikke szerint az egyetem felfüggesztette állásából a személyzeti osztály vezetőjét, azt követően, hogy Liu halála után az eset hatalmas közfelháborodást váltott ki Kínában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik