Élet-Stílus

50 ezer gumikacsával árasztottak el egy amerikai folyót, de mindezt egy jó cél érdekében

Nem kis megrökönyödést válthatott ki azokból a chicagói lakosokból a több tízezer folyóba zúduló kacsa látványa, akik nem tudják, hogy pontosan mire megy ki az úgynevezett Gumikacsa futam. A Illinois állambeli kacsaversenyt idén már 11. alkalommal rendezik meg, az esemény célja pedig közel sem csak móka és kacagás.

A képeken látható temérdek sárga gumikacsákból bárki bevásárolhatott és ezáltal indíthatott a versenyen. Egy kacsa 5 dollár volt, a tavalyi futam által így összesen több mint 400 ezer dollár gyűlt össze, az egész bevételt az Illinois Speciális Olimpiai csapat részére ajánlották fel.

A helyszíni beszámolók szerint a futam egyik csúcspontja maga a rajt, vagyis a vízbeöntés szokott lenni, ekkor robajlik fel az 50 ezer kacsa. Az első néhány célba úszó kacsa tulajdonosát díjazzák, a nyeremények pedig nem ajándékkosarak szoktak lenni, tavaly például egy 2016 Chevy Malibu autó és egy Cancun-i vakáció talált gazdára.

A rendkívül jó hangulatú akciónak talán csak a kacsákat begyűjtő munkások nem örülnek, nekik ugyanis van, hogy ilyen tempóban kell begyűjteni a szárnyasokat.

Mashable

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik