Élet-Stílus

Ezért ne bízz feltétlen a hagyományos gyógymódokban

Külön cikket érdemelne az a téma, hogy az emberek egyre nagyobb hányada miért fordul el a modern orvoslástól. Ma már, ha valaki beteg, inkább az alternatív gyógymódok valamelyikét választja, mintsem az antibiotikumot, de akadnak olyanok is szép számmal, akik inkább a hagyományos vagy népi módszerekben hisznek.

A gyógyszer paranoia ma már odáig harapódzott, hogy a szülők nem engedik beoltatni a gyerekeiket, de a komolyabb kórok ellen is inkább homeopátiás gyógyszereket használnak. Félreértés ne essék, mindenki úgy gyógyul, vagy nem gyógyul ahogy akar, ám ha egy szülő a gyereke egészségéről dönt, az már egy teljesen más kérdés.

A modern orvostudományt rengeteg egyébként valós kritika éri, de el kell fogadni, hogy a hagyományos és alternatív gyógymódok sem tökéletesek, sőt, összehasonlítva őket, talán a modern orvoslás tűnik a legkisebb rossznak. A gyógyszereket természetesen túl lehet adagolni, ráadásul rengeteg mellékhatásuk is van, de aki azt gondolja, hogy a hagyományos gyógymódokat nem lehet túlzásba vinni, annak itt egy remek példa, egy rosszul elsült köpölyözésről.

Viralnova

A köpölyözés során a bőrfelületen üvegcsék segítségével vákuumot képeznek, serkentve ezáltal a vérkeringést. A leírások szerint a módszert már az ókori Egyiptomban is alkalmazták, hogy a rossz anyagokat így nyerjék ki a testből. A képen látható ronda, égési sérülésre hasonlító hegek a sorozatos rossz kezelések miatt jöttek létre.

Via

Ajánlott videó

Olvasói sztorik