Élet-Stílus

Levédjegyeztette nevét Széll Tamás sztárszakács

Az Onyx étterem sztárszakácsa szerdán megnyerte a Bocuse d’or nemzetközi szakácsverseny Budapesten rendezett európai döntőjét, így csapatával kijutottak Lyonba, a 2017-es világdöntőre.

Széll Tamás valamit érezhetett, ugyanis a verseny előtt egy héttel védjegyoltalom iránti kérelmet nyújtott be a saját nevére – írja a 444. Kérését még nem jegyezte be a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, de felmerül a jogos kérdés, hogy egyáltalán mi szüksége volt rá.

6rQ6pnjXRGN0CODJs
Fotó: Bojtárok tumblr

Dr. Balázs Katalin, Széll Tamás képviselője a 444 megkeresésére elmondta, tulajdonnév levédésére a törvény lehetőséget ad, de őt kötelezi az ügyvédi titoktartás, úgyhogy mással nem szolgálhat.

Egy másik ügyvéd ennél konkrétabb választ adott. A lapnak nyilatkozó szakértő szerint azt kell megvizsgálni, hogy létezik-e olyan ember, aki joggal tarthat számot ugyanerre a védjegyoltalomra, vagyis aki akadályozhatja ennek a védjegynek a bejegyzését.

Például licencszerződések megkötésénél azokkal a forgalmazókkal, éttermekkel, akik mostantól használni akarják a Széll Tamás nevet. Ha átmegy a kérelem, másvalaki nem írhatja, hogy Széll Tamás receptje alapján készült paradicsomos gímszarvashere-confit.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik