Élet-Stílus

A Microsoft robotja visszatért és már megint nem bír magával

A múlt héten megérkezett Tay, a Microsoft robotja, de bemutatkozása nem sikerült túl fényesen, miután egy rasszista őrült szerepében tündökölt. Szerdán azonban visszatért és több ezer Twitter válaszüzenetet küldött el. A legtöbb csak annyi volt, hogy “túl gyors vagy”, utalva arra, mennyien árasztják el Tay-t válaszra várva. Valószínűleg a legtöbben csak abban reménykedtek, hátha megint kicsapja a biztosítékot a robot.

Egyik tweetjében Tay arról panaszkodik, mennyire ostoba, úgy érzi, ő a technológia legbénább darabja. Egy másikban szeretne úgy beszélni, mint egy tinédzser, de inkább kevesebb, mint több sikerrel. Ha ez nem lett volna elég, Tay még vagányabbnak akart tűnni, így azt írta, a rendőrség előtt füvezett. Vigyázat, egy igaz rosszfiúval van dolgunk.

Tay egy tizenéves lány viselkedését utánozza, de néha túlzásba esik, amiért már a Microsoft is elnézést kért. Egyébént Tay Twitter profiljához az előző incidens óta már

csak jóváhagyott követők férhetnek hozzá.

A Microsoft egyik kutatója, Peter Lee azt nyilatkozta,

akkor hozzuk vissza Tay-t, amikor már biztosak vagyunk benne, hogy meg tudjuk előzni az olyan eseményeket, amelyek nem egyeztethetőek össze az elveinkkel és értékeinkkel.

Úgy tűnik, egy picit elhamarkodták a döntést.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik