Élet-Stílus

Csoda történt a nigériai kenyérárus lánnyal

Mintha egy modern tündérmesében mélyednénk el, miközben a 27 éves, nigériai Olajumoke Orisaguna történetét olvassuk.

Egyszer volt, hol nem volt, élt egyszer egy szegény lány, aki kenyereket árult a tengerparti nagyváros, Lagos poros utcáin. Minden hajnalban telepakolt egy hatalmas nejlonzsákot kenyérrel, aztán a portékát a fején egyensúlyozva kereste vevőit.

Egy napon azonban egy „herceg” érkezett Lagosba. Tinie Temah, az angol popsztár akarta megismerni a várost, ahonnan szülei, még az ő születése előtt Londonba költöztek. S ha már ott volt, leszervezett magának egy fotózást is, Nigéria egyik legfelkapottabb zenészével és fotósával, Ty Belloval.

Amikor a nap első fényeiben fürdő utcán készítettek képeket, Temah mellett elsétált a szegény lány, fején a zsákjával. Bello villámgyorsan komponált, majd kattintott. Néhány nappal később pedig a következő szöveggel osztotta meg a képet az Instagramján:

Fotó: Instagram / tybello
Fotó: Instagram / tybello

„Gyönyörű! Ki ez a lány? Mindenki, aki látta ezt a képet, azt hiszi, hogy egy profi modell, pedig a kép csak egy tökéletes véletlennek köszönhető. Csak elsétált mellettünk, miközben fotóztam. Olyan gyorsan történt. De mindenképpen modellkednie kéne. Boldog lennék, ha segíthetnék összerakni egy portfóliót, ha szeretné. Nagyon szép, és nagyon fotogén, meg fogom találni valahogy. Kérlek segítsetek!”

Bello lagosi rajongói először beazonosították a környéket, ahol feltűnt a kenyereslány, majd kérdezősködni kezdtek, és hamarosan rá is találtak Olajumoke Orisagunára. A lány néhány nappal később már a This Day Style című magazin nigériai kiadásának címlapján pózolt. A lap egy hosszabb interjút is közölt vele, amiben a meseszerű találkozás mellett az addigi életéről beszélt, és bemutatta 14 hónapos kislányát, Grace-t is.

Fotó: Instagram / tybello
Fotó: Instagram / tybello

Elmesélte, hogy a szakmája eredetileg fodrász, a férje pedig tolóajtókat szerel, de két jövedelemből sem tudták megfelelően ellátni Grace-t, és ötéves kisfiukat a faluban, ahol éltek. A nőt egy távolabbi rokona hívta, hogy próbáljon szerencsét városban, egy ismerőse pékségénél. Orisaguna nehéz szívvel, de a férjét és fiát hátrahagyva érkezett Lagosba, a terv az volt, hogy amint megveti a lábát, a család újra egyesül a városban. Miután Ty Bello megkereste, Orisaguna azonnal felhívta a férjét, hogy megkérdezze, mit szólna hozzá, ha modellkarrierbe kezdene, a férfi pedig örömmel mondott igent.

A cikk hatására Olajumoke Orisaguna egy csapásra szupersztárrá vált Nigériában, a nevétől kezdett izzani az összes közösségi hálózat. Néhány nap múlva a Few Modellügynökség, közzétett egy fotót, amin Olajumoke Orisaguna látható, a céggel kötött szerződéssel a kezében.

Fotó: Instagram / fewmodels
Fotó: Instagram / fewmodels

Egyelőre eddig tart a történet, ami reméljük, úgy ér majd véget, hogy a szegény kenyereslány fényes modellkarriert fut be, a családja újraegyesül, és boldogan élnek, amíg meg nem halnak.

(via: BuzzFeed)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik