Élet-Stílus

Közzétették a szülők 11 éves gyermekük megrázó búcsúlevelét

Osztálytársai zaklatása miatt lett öngyilkos egy kisfiú Spanyolországban. A tizenegy éves gyermek megrendült szülei úgy döntöttek, közzéteszik búcsúlevelét, hogy felhívják a figyelmet a problémára.

Diego még októberben ugrott ki ötödik emeleti lakásul ablakából. Előtte megrázó levelet írt, amit a szobájában csecsemőkora óta őrzött játékmackója mellé tett. A levelet szerdán az egyik legnagyobb napilap, az El Mundo közölte.

„Apu, anyu… remélem, egy nap képesek lesztek kicsit kevésbé utálni engem. Nem bírok iskolába menni, és nincs más mód rá, hogy ne kelljen” – írta a gyermek, aki minden családtagjának üzent. „Apu, megtanítottad nekem, hogyan kell jó embernek lenni és megtartani az ígéreteinket. Anyu, te nagyon jól bántál velem, és sok dolgot megmutattál. Nagyapa, te mindig nagylelkű voltál velem és odafigyeltél rám” – írta.

A megtört szülőknek a búcsúlevél nyilvánosságra hozatalával az is célja, hogy rábírják a hatóságokat gyermekük halálának teljes kivizsgálására. Azok ugyanis nem foglalkoztak a gyermek iskolai zaklatásának feltárásával. Most a helyi önkormányzatot és az oktatási minisztériumot is megkeresték, hogy folytassanak teljes körű vizsgálatot a gyermek egykori iskolájával szemben. (The Local)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik