Élet-Stílus

A bányászprofesszor szerint nincs náci aranyvonat

aranyvonat (Array)
aranyvonat (Array)
Alapos felmérést végeztek a hegy alatt a lengyelek és megállapították: alagút van, vonat nincs. Az aranyvonat ügyét robbantó férfi kitart a teória mellett.

Kezdettől fogva nem volt több egy legendánál a náci aranyvonat létezése, amit a lelkes kincskeresők szerint egy Walbrzych alá fúrt alagútban rejtettek el a háború végén. A hosszas vizsgálatok most véget értek a BBC szerint, és kiderült, alagút valóban lehet a hegy alatt, de vonatot nem észleltek benne.

Augusztusban még azt nyilatkozta Piotr Zuchowski helyettes kulturális miniszter, hogy 99 százalék a valószínűsége, hogy a vonat ott van az összeharácsolt arannyal és drágakövekkel együtt. Kedden azonban Janusz Madej, a krakkói Bányászati Akadémia professzora ismertette méréseit, amik nem találták nyomát szerelvénynek.

Még az év elején jelentkezett be a lengyel Piotr Koper és a német Andreas Richter azzal, hogy tudják, hol van elásva a vonat. Közölték, hogy ha bárki megtalálná, legyen az övék a tíz százaléka. Koper kedden gyorsan tartott is egy sajtótájékoztatót, és megkérdőjelezte a bányászati mérések hitelességét, hozzátéve, ő még hiszi, hogy ott van az a vonat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik