Élet-Stílus

Kész csoda, hogy túlélték ezek a kutyák a tarajos sül támadását

Több mint tízezer dollárt gyűjtöttek össze ismeretlenek egy kanadai gazdinak, hogy ki tudja fizetni a forintban milliós állatorvosi számláit – jelentette a kanadai sajtó. A Saskatchewan államban élő Dennis Mazur kutyái azután szorultak segítségre, hogy összeverekedtek egy félelmetes tüskékkel védekező tarajos süllel.

Mazur három kutyája a férfi otthona közelében sétáltak, amikor egy üresen álló istállóban szembekerültek a süllel. Amikor a kilencéves Soljah kiváncsiságból megszagolta, néhány tüske fúródott az állába. Segélykiáltására rögtön ott termett a két fiatalabb pitbull, akik rátámadtak a sülre.

porcudogs04
Fotó: Mike Gerrand

Egyikük – a kilenchónapos Nestah – pofáját szinte teljesen beborították a veszélyes tüskék. Az állatorvos több mint ezer darabot húzott ki belőle, és egy még mindig a gerincébe van fúródva – mondta el Mazur a The Star című lapnak.

porcudogs03
Fotó: Mike Gerrand

A legrosszabbul azonban a Mahalo nevű pitbull szuka járt, aki ráugrott a tarajos sül hátára. A 19 hónapos ebnek a tüdejébe és szívébe is belefúródtak a tüskék, és életmentő műtétet kellett rajta végrehajtani. “Az állatorvos azt mondta, ha nem pitbull lenne azzal a sok izommal, nem élte volna túl” – mondta el Mike Gerrand, aki az internetes adománygyűjtést szervezte barátja, Mazur számára.

porcudogs05
Fotó: Mike Gerrand

Miután az esetről beszámolt a kanadai, majd a világsajtó is, több százan adtak kis adományokat, és az összeg már túl is lépte a tervezett tízezer dollárt. A három kutya Mazur elmondása szerint mind jól gyógyulnak, és várhatóan teljesen fel fognak épülni harci sérüléseikből. Nem úgy, mint a tarajos sül. A tüskés állatot ugyanis a kutyák megölték – írta a The Star.

porcudogs02
Fotó: Mike Gerrand

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik