Élet-Stílus

Imádni való a magának megágyazó pitbullkölyök

Szinte azonnal gazdára talált Rush, az árva pitbullkölyök, miután elterjedt róla egy videó, amint éppen beágyaz magának. A kutyusba szinte azonnal beleszeretett egy család és magához is vette – mondta az ohiói Ketterben található menhely igazgatója az ABC Newsnak.

Nora Vondrell hozzátette, hogy nagyon sok sztereotípia él az emberekben az amerikai pitbullokról, ezért reméli, hogy a Rushról készült felvétel segít majd ezeknek a lerombolásában.

Az egyéves kutyust egyébként örökbe fogadták már egyszer, de az előző családja visszavitte őt az állatvédőkhöz. Kiderült ugyanis, hogy sokkal több törődést igényelt, mint amennyit nyújtani tudtak neki. Vondrell szerint a pitbullok nagyon energikus kutyák, sokat játszanak és rohangálnak, ezért Rusht szeptember eleje óta a menhelyen tréningezték, hogy nyugodtabb természete legyen.

Egyszer aztán azt vették észre, hogy a fiatal eb, a napi futkorászás után, mindig megágyaz magának a szunyókája előtt. Az egyik gyakornok vetette fel az ötletet: mi lenne, ha videót készítenének erről, és feltennék a netre, hátha kedve támad valakinek örökbe fogadni a kutyust.

A rögtönzött kampány meglehetősen jól sikerült, mert a videót több százezerszer látták már a YouTube-on. Végül egy helyi család fogadta örökbe az állatot.

A menhely vezetője azt kéri: aki állatot szeretne tartani, először nézzen körül a lakóhelye közelében található menhelyeken, mert az ott élő négylábúak is egészségesek, tiszták és ugyanolyan szerethetőek, mint például fajtatiszta társaik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik