Élet-Stílus

Minden vágya volt, hogy vak lehessen – megvakította magát

Mindezt egy olyan pszichológus segítségével, akit csupán néhány héttel korábban ismert meg.

„Az első emlékem, hogy szeretek a sötétben mászkálni. Az érzést, hogy az orrom hegyéig se látom. Alig hat éves lehettem, mikor először kimondtam magamnak, hogy boldog lennék, ha megvakulhatnék”

– nyilatkozta az amerikai People magazinnak az a 30 éves észak-karolinai nő, aki egy meglehetősen ritka pszichológiai rendellenesség miatt gyerekkora óta arról álmodozott, hogy megvakul.

Jewel Shuping az úgynevezett testkép-integrációs zavarban szenved, ami az egyébként teljesen egészséges betegekkel elhiteti, hogy boldogabb életük lehetne valamelyik testrészük nélkül. „Meg vagyok róla győződve, hogy nekem vakon kellett volna születnem” – mondja Jewel, majd hozzáteszi, tisztában van vele, hogy kijelentései miatt sokaknak nem lesz majd szimpatikus.

„Sokan elítélnek amiatt, amit tettem magammal, köztük a családom is. Miután megtörtént, aminek meg kellett történnie, az anyám és a nővérem megszakított velem minden kapcsolatot. Egyfelől rosszul esik a reakciójuk, másfelől viszont nagyon boldog vagyok, hiszen valóra vált a legnagyobb álmom.”

A fiatal nő, aki végül azzal érte el célját, hogy fertőtlenítőt öntött a szemébe, mindenkit óvva int attól, hogy ezt a módját válassza a kívánságai teljesítésének. „Pokolian fájt. Utána hetekig kórházban ápoltak” – mondja, majd hozzáteszi, azért osztotta meg a történetét, hogy felhívja a figyelmet azokra a betegekre, akik hozzá hasonlóan testkép-integrációs zavarban szenvednek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik