Élet-Stílus

Senki sem tudja, miért kellett meghalnia a hétéves kislánynak

Az év legmelegebb napján, az iskolában lett rosszul. Másfél éve voltak furcsa tünetei.

Csakhogy a szülei hiába hordták orvostól orvosig, senki nem tudott megnyugtató magyarázatot adni a hétéves Esmee tüneteire. A kislány gyászoló édesanyja, a 37 éves Lynette Polmear a Daily Mail című brit lapnak elmondta, Esmee körülbelül másfél éve betegeskedett: rohamosan fogyott és egyre nehezebben kapott levegőt. “A halála előtt két héttel már az emeletre is alig tudott felkapaszkodni” – mondta Lynette, majd hozzátette, mikor orvoshoz vitte, a szakember csak legyintett.

“Miután megvizsgálta Esmee-t, megpróbált megnyugtatni. Azt mondta a lányomnak nincs semmi fizikai problémája, szerinte a furcsa tüneteket pszichológiai probléma okozta” – emlékezett vissza az anya, majd elárulta, az orvos biztatólag még a hátát is megveregette a vizsgálat után.


Képek forrása: Daily Mail

Csakhogy Esmee nem sokkal ezután, egy iskolai foglalkozáson rosszul lett. “Minket már azzal hívtak fel, hogy a lányunk eszméletlen és hogy siessünk nagyon, mert leállt a szíve” – emlékszik vissza Lynette, aki a Daily Mail riporterének azt is elmondta, mikor a helyszínre értek, a mentők már ott voltak és épp megpróbálták újraéleszteni gyermeküket.

Miután sikerült stabilizálniuk a kislányt, a mentők trurói kórházba szállították, ahol az erőfeszítések ellenére nem sokkal később meghalt. Szülei elmondásuk szerint mostanáig sem tudták feldolgozni, hogy imádott “hercegnőjük” nincs többé. “Azt szerettük volna, ha az utolsó útján mindenki arra emlékszik milyen vidám, mosolygós és boldog gyerek volt. Épp ezért a gyászolókat arra kértük, Esmee kedvéért öltözzenek mesefigurának” – mondja az anya.

 

A hétéves kislányt végül több százan kísérték utolsó útjára, mindenki – kivétel nélkül – rajzfilmfigurának öltözve.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik