Élet-Stílus

Levágatná lábait, mert retteg a visszerektől

Láb (láb, lábfej, cipő, női cipő, )
Láb (láb, lábfej, cipő, női cipő, )

A 39 éves nő ritka fóbiája miatt szabályosan könyörgött az orvosoknak, hogy amputálják egészséges lábait.

“Nagy szerencsém volt, hogy az orvosom nem vette komolyan a könyörgést, és nem fektetett azonnal kés alá, mert ha rajtam múlt volna, már rég tolókocsiban ülnék” – vallotta be a brit Daily Mail című lapnak Claire Jones. A 39 éves brit nő elmondta, egy balul sikerült foghúzás miatt gyerekkora óta halálosan retteg mindenfajta ér látványától, többek között a saját visszereiétől is. “El se tudják képzelni, milyen rettenetes dolog ez. Úgy zuhanyozni, öltözködni vagy egyáltalán létezni, hogy nem nézhetek a lábaimra, mert azonnal pánikrohamot kapok…”

A kétgyermekes Claire elárulta, különös fóbiája akkor kezdődött, mikor hatévesen magának próbálta kihúzni egyik mozgó fogát. “A tükörben néztem, miért vérzik, a sebben pedig ekkor mintha szabadon álló ereket láttam volna. Azóta képtelen vagyok elviselni bármilyen ér látványát” – mondja a nő, aki néhány évvel később, betegsége miatt megtiltotta édesanyjának, hogy rövid szoknyákat és nadrágokat hordjon.


Kép forrása: Daily Mail

“Miután megszületett az első gyermekem, a fóbiám kezelhetetlenné vált. Tudtam, hogy a terhesség az arra hajlamosoknál visszerek megjelenésével járhat együtt, de reménykedtem, hogy nálam nem.” Csakhogy Claire tévedett, az erek az ő lábán is megjelentek, az asszony és családjának élete pedig pokollá változott. “Igyekeztem nem tudomást venni a lábaimról, de képtelenség volt. Zuhanyzás vagy öltözködés közben mindig megláttam az ereket, és azonnal rosszul lettem. A sokadik alkalom után döntöttem az amputáció mellett, úgy voltam vele, ennél, ami most van, még az is jobb lenne, ha tolószékben közlekednék.”

“Szerencsére végül mégsem így történt. Először megoperáltak, majd kezelést kaptam a pánikrohamok miatt is. Ma már sokkal jobban érzem magam, jóval magabiztosabb vagyok, mint korábban, noha a fóbiámból teljesen nem tudtam kigyógyulni.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik