Élet-Stílus

Csillapítja a fájdalmat a D-vitamin

depresszio(960x640)(5).jpg (depresszió, )
depresszio(960x640)(5).jpg (depresszió, )

A D-vitamin fájdalomcsillapító hatást gyakorol a 2-es típusú diabéteszben és depresszióban szenvedő nőkben - derült ki egy új kutatásból, melyet nemrég ismertettek egy konferencián.

A kutatók a D2-vitamin tartalmú étrend-kiegészítő (50 000 IU) hatékonyságát vizsgálták hat hónapig a depresszió kezelésére vonatkozóan 2-es típusú diabéteszes nőkben.  Az eredményekből kimutatható, hogy a depresszió jelentősen javult az étrend-kiegészítő szedését követően. Ezen kívül a kutatás kezdetén az alanyok 61 százaléka számolt be égő fájdalomról a lábszárában és a lábfejében és 74 százalékuk beszélt zsibbadásról a kézfejben, ujjakban és a lábszárban. A D2-vitamin tartalmú étrend-kiegészítő szedése után a harmadik és a hatodik hónapnál is a neuropátiás és a szenzoros fájdalom jelentős enyhülését tapasztalták – olvasható a HáziPatika.com-on.

Todd Doyle, a kutatás vezetője elmondta, igaz, hogy további kutatásokra szükség lesz még, de kijelentheti, hogy a D2-vitamin tartalmú étrend-kiegészítő ígéretes kezelésnek bizonyult a fájdalom és a depresszió enyhítésére 2-es típusú diabéteszes betegekben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik