Élet-Stílus

Minden fogyókúrázó álma: amikor a csoki fogyaszt

Tudományos bizonyíték van arra, hogy nincs értelme sanyargatni magunkat.

Ez most bizonyos tekintetben valóra válik, hiszen friss kutatási eredmények szerint azok könnyebben híznak, akik teljes egészében kizárják az étrendjükből a kakaóból készült édességet, mint azok, akik megengedik maguknak.

CSoki! Csoki! Még több csoki!

A YouGov kutatóvállalat kérdőíves vizsgálata alapján azon fogyókúrázók 86 százaléka sikeresen megszabadult a plusz kilóktól, akik továbbra is ragaszkodtak kedvenc desszertjükhöz. A 2100 megkérdezett férfi és nő közül a legtöbbet fogyók az esetek 91 százalékában továbbra is ugyanannyi csokoládét ettek, mint a fogyókúra előtt.

“Kiterjedt kutatás bizonyítja, hogy az ételmegvonáson alapuló diéták nagyobb eséllyel vallanak kudarcot” – magyarázta Janet Aylott táplálkozástudományi szakember, aki részt vett a felmérésben. “A lényeg a rugalmas hozzáállás, és a kedvenc élelmiszerek mértékletes élvezete” – tette hozzá.

A YouGov eredményei egybeesnek korábbi kutatások adataival, amelyek szerint a csokoládét és a hasonló nassolnivalókat, például a kekszet és a bort kiiktatók nagyobb eséllyel híznak, hiszen kompenzálni akarják, amitől megfosztják magukat.

Még többre kíváncsi? Olvassa el a folytatást a Házipatika oldalán!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik