Élet-Stílus

Életet menthet a csokoládé

Egy 16 éves májelégtelenségben szenvedő lány az édességeknek köszönheti az életét.

Míg a táplálkozási szakemberek általában mindenkit óva intenek attól, hogy túlzásba vigye az édességek – úgyis mint csokoládé, keksz, sütemények – fogyasztását, különösen most, amikor az elhízás járványszerűen terjed, egy olyan esetnek örülhetünk, amikor a „tiltott gyümölcs” ment életet.

A 16 éves Elle Wilkinsont tavaly augusztusban erős hányással szállították kórházba, majd a tesztek után hamar kiderült: a kislány súlyos beteg, leáll a mája. Az orvosok azonnal feltették őt az új májra várók listájára, de semmi jóval nem kecsegtették, az akkori vizsgálati eredmények szerint átültetés nélkül mindössze 6 hónapja maradt hátra.

Elle ekkor kezdett a magas szénhidráttartalmú „diétába”: gigantikus mennyiségű csokoládét, kekszet, sajtot, tejet és fehér kenyeret fogyasztott, aminek hatására néhány héten belül javult az állapota. Az orvosok is alig akarták elhinni, de a csokidiéta annyira hatásosnak bizonyult, hogy alig pár hónap múlva levehették Elle-t a transzplantációs listáról.

Mint kiderült, a fiatal lány szervezete az édességekből nyert magának elegendő energiát, proteint és kalóriát, vagyis mindent, amire egy májelégtelenségben szenvedőnek szüksége van. Kiderült az is, hogy Elle autoimmun betegségben szenved, a saját szervezete támadta meg a máját, és bár az átültetést a szokatlan diétának hála, most el tudta kerülni, később mindenképpen sort kell majd rá keríteni az orvosoknak.

A fiatal lány addig is kiélvezi, hogy csakis olyasmiket eszik – és attól érzi jobban magát –, amitől másokat eltiltanak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik