Élet-Stílus

Így ragyogtak az Oscar lányai!

A 85. Oscar díjkiosztón nemcsak a szobrocska boldog tulajdonosai, hanem a vörös szőnyegen felsorakozó gyönyörű színésznők is tündököltek. Összegyűjtöttük a legszebbeket.

1929 óta a világ legrangosabb filmművészeti díja az Oscar Érdemkereszt, melyet a köznyelv csak Oscarként emleget. Az óriási felhajtással járó gálaesten a nyertesek latolgatása mellett minden évben nagy kérdés, hogy ki miben vonul fel a red carpet-on, azaz a vörös szőnyegen. A filmvilág ismert szereplői, kedvenc színésznőink idén is kitettek magukért, neves tervezők, szebbnél szebb ruháiba bújva illegtek a vakuk kereszttüzében. Íme a Győr24 befutói.

A 45 éves, ausztrál származású Nicole Kidman-en egyszerűen nem fog az idő. Sőt, 2013-ban is éppúgy ragyogott, mint 2002-ben, amikor átvehette a legjobb női főszereplőnek járó szobrocskát, Az órák című filmben való alakításáért. A bájos Nicole ezúttal egy flitteres, arany és kék színben pompázó ruhát választott, valljuk be olyan, mint egy igazi sellő.

Henry Fonda büszke lenne lányára. Jane egy igazi örökifjú, ma is sokan irigyek szépségére, és azért, hogy 75 évesen is top formában van. A sárga pedig  tagadhatatlanul jól áll a színésznőnek. Mi ugyan a cipővel vitatkoznánk, a Versace ruha tökéletes választás!

Halle Berry mindig is a természetes szépséget képviselte a vásznon. Smink nélkül is elbűvölő, nem véletlen, hogy a legmenőbb kozmetikai cégeknek is kedvelt arca. Ruhák terén viszont szereti a különlegességeket, legalábbis ha ezt a fekete-ezüst, itt-ott átlátszó csodát nézzük, ez nem is lehet kérdés Halle esetében. Érdekesség a színésznőről, hogy ő az első feketebőrű  művésznő, aki főszerepért Oscar-díjat kapott, még 2001-ben.

Charlize Theron ebben a fehér szerelésben olyan, mint egy földre szállt angyal. A kétrészes ruha a maga egyszerűségében tökéletes, finom mégis különleges. A színésznő a Dior reklámarcaként mi mást is viselhetett volna, mint egy hamisítatlan Dior textilt.

Michael Douglas hitvese is a csillogás mellett döntött az idei gálán. Catherine Zeta-Jones arany színű, tüllel megspékelt ruhakölteményében éppen úgy festett, mint valaha Kleopátra, Egyiptom királynője. Kiegészítők terén viszont nem esett túlzásokba, de ugye azt a divatvilág már többszörösen bizonyította, hogy a kevesebb az néha több: ez Catherine öltözékében is érvényesült.

Ne feledkezzünk meg azokról  a hölgyekről sem, akiknek ugyan nem tökéletes az alakjuk, mégis gyönyörűek. A 2013-ban legjobb betétdal kategóriájában első helyen végzett Adele egy letisztult, fekete, Jenny Packham darabot választott. Az énekesnőnek ezúton is gratulálunk mind a díjat, mind pedig a ruhát illetően.

Jennifer Aniston bevállalta. A vörös szőnyegen egy feltűnő vörös, pontosabban piros posztóban pózolt. A pánt nélküli, bő aljú fazon igazán dögösen mutatott a színésznő karcsú alakján. A ruha önmagában is tökéletes, így Jennifer is úgy gondolta, hogy hanyagolja a fülbevalót, a nyakláncot, csak egy szolid karkötőt párosított Valentino alkotta rucijához.

Anne Hathaway mellett sem szabad elmennünk. És nemcsak azért, mert alakításáért átvehette a legjobb női mellékszereplőnek járó trófeát, hanem azért is, mert törtfehér, szaténos szerkója az egyik kedvencünk. Egy Prada nélkül nem is lett volna igazi a cikkünk!

fotók: oscar.go.com

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik