Élet-Stílus

Repülőkutya bébik

Ritka gyümölcsevő denevérporontyokat mentettek meg ausztrál állatvédők egy héttel a tavaly decemberi nagy árvíz előtt.

A szürkefejű repülőkutya a denevérek rendjébe tartozó emlősállat. Ausztrália keleti partvidékének esőerdeiben és mocsaraiban él. Külsőre igazán csinos sötétszürke testével, világosszürke fejével és vörösesbarna mellényével. Hosszú életű jószág: természetben 15, fogságban akár 22 évig is élhet!

A denevérek közül az egyik legnagyobb termetű, kiterjesztett szárnyfesztávolsága akár az 1 métert is elérheti. Akármilyen nagynak tűnik, tartani nem kell tőle. Kizárólag pollent, nektárt és gyümölcsöt fogyaszt, emiatt igen hasznos állat, hiszen részt vesz a növények beporzásában és a magok terjesztésében.

Ezeket a kicsiket az ausztráliai Queenslandben mentették meg. Igen alultápláltak voltak, amikor megtalálták őket. Gondosan becsomagolva várják az etetést. Általában 16 hétig gondozzák a hasonló sorsú kis denevéreket az Ausztrál Denevér Klinika és Vadvédelmi Trauma Központban, hogy megerősödjenek, utána szabadon eresztik a vadonban, hadd éljék a szabad denevérek életét. Sajnos veszélyeztetett helyzetben vannak!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik