Élet-Stílus

Lemond a Hoffenheim edzője

Földindulás a sinsheimi kiscsapatnál. A vezetőség eladta Luiz Gustavót a Bayern Münchennek, a szakvezető Ralf Rangnick emiatt lemond.

A brazil Luiz Gustavo a Hoffenheimtől a Bayernhez szerződik. A 23 éves védekező középpályásnak 2014-ig szóló szerződése volt, de a két klub közötti megállapodás értelmében Münchenbe költözik, ahol 2015-ig kötelezi el magát, akár már vasárnap, kedden pedig csatlakozhat új csapattársaihoz Katarban.

Az átigazolás összegét nem hozták nyilvánosságra, egyes információk szerint azonban 15 millió euróról van szó. Luiz Gustavo három éve került Hoffenheimbe a brazil Corinthians Alagoanótól. A müncheniek meglepően nagyvonalú ajánlattal rukkoltak elő, hisz a dél-amerikai helyett a nagy tehetségnek tartott osztrák David Alaba érkezik a Hoffe csapatába – igaz, csak júniusig.

A csapat azonban nem csupán egyik legjobbjától válik meg. Mivel Dietmar Hopp klubtulajdonos a bajorokkal kötött alkuba nem vonta be a csapat szakvezetőjét, Ralf Rangnickot, a Hannover egykori edzője lemond.

A szakember a héten még úgy fogalmazott, hogy január 2-ától elkezdi a munkát a csapattal, ám úgy tűnik, elfogyott a türelme.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik