Élet-Stílus

Megéri várni az elsővel?

Úgy tűnik, aki igazán tartós, boldog kapcsolatot akar, jobban teszi, ha az első együttléttel megvárja a boldogító igent.

Ma már meglehetősen ódivatúnak tűnik, ha valaki csak a házasságkötés után kezd el nemi életet élni. Pedig tudományos vizsgálatok igazolják, hogy az jár jobban, aki türelmes: minőségibb, tartósabb és teljesebb párkapcsolatot tudhat magáénak ugyanis, aki így tesz. Legalábbis egy 2035 házasságban élővel kitöltetett teszt alapján kutatók most ezt állapították meg.

A válaszokból az derült ki, hogy a várakozás nemcsak a párkapcsolat minőségére, de a szexuális együttlétekre is kedvező hatást gyakorolt. Dean Busby, a kutatás vezetője elmondta, az eredmények azt mutatják, hogy azok akik várnak, minden téren jobbnak értékelték a kapcsolatukat, mint azok, akik a boldogító igen előtt lefeküdtek egymással. A szakértők szerint ennek hátterében az áll, hogy ily módon a felek megtanulták kezelni és megbeszélni a problémákat, ahelyett, hogy a feszültségeiket szexszel vezették volna le.

AJÁNLOTT LINKEK:

Megéri várni az első szexuális együttléttel (Házipatika)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik