Élet-Stílus

Mitől félnek a szexfüggők?

Új-zélandi kutatók próbáltak meg választ adni arra, mi hajtja a kényszeres szexuális viselkedésű embereket.

A vizsgálat 621 ember bevonásával készült és arra kereste a választ, hogy miért viselkednek úgy a kényszeres szexuális viselkedésben szenvedők, ahogy. A kutatók úgy találták, hogy az átlagnépességtől eltérően, a szexfüggők fenyegetve érzik magukat az intimtástól és bizonytalanabbak romantikus kapcsolataikat illetően: mindenáron megpróbálják elkerülni, hogy érzelmileg túl szorosan kötődjenek valakihez.

A függőt azt különbözteti meg társaitól, hogy számára minden a szex körül forog, a nap 24 órájában szüksége van rá. A kielégülést hajszolva a szexfüggők minden mást háttérbe szorítanak, adott esetben teljesen elvesztik önkontrolljukat is.

Karen Faislander, a kutatócsoport vezetője szerint a szexfüggőség egy komplex állapot, melyet egyelőre még nem sikerült teljes egészében feltárnia a szakembereknek. Nem úgy, mint például a drogfüggőséget. A statisztikai adatok szerint az USA-ban a lakosság mintegy 3-6%-át érinti a probléma, nem csoda, hogy az országban már meg is jelentek azok a klinikák, amelyek komplex leszoktató terápiát kínálnak. Ilyenek vett részt a közelmúltban a két, bevallottan szexfüggőségben szenvedő híresség Tiger Woods és David Duchovny is.

AJÁNLOTT LINKEK:

A szexfüggőség tünetei (eletmod.hu)
Nimfománia, szexfüggőség, vagy igazi vágy? (wellnesscafe.hu)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik