Élet-Stílus

Real: győztes gól emberhátrányban – videó

A Real Madrid Ángel Di María góljával legyőzte a Sevillát, amely zsinórban az ötödik mérkőzését veszítette el a spanyol labdarúgó-bajnokságban.

A Real Marid továbbra is ott liheg az éllovas Barcelona nyakán, miután vasárnap este 1-0-ra legyőzte a Sevillát. A királyi csapat nem játszott valami jól, de dicséretére szóljon, emberhátrányban is megszerezte a győztes gólt, mivel Ricardo Carvalhót második sárga lappal a 64. percben kiállította a játékvezető. Itt jegyezzük meg: a Real vezetői a meccs után komoly kritikával illeték a bíró, Carlos Clos Gomez teljesítményét.

Di María egyébként különös, jobbára grundokon látható találattal szerezte meg a három pontot. Egy levágódó lövést követően került hozzá a labda az alapvonal közelében, és alaposan megtáncoltatta a kapujából kimozdult Palopot, mielőtt ravaszul a rövid alsó sarokba helyezett volna. Az eredmény a folytatásban már nem változott, a pályán lévő játékosok létszáma viszont igen: a 91. percben a sevillai Dabónak is villant a piros lap.

Di María győztes gólja

Az egykor szebb napokat megélt, jelenleg a tabella 11. helyén álló andalúziai csapat mély gödörbe került, zsinórban ötödik meccsét veszítette el a spanyol bajnokságban.

Ugyanakkor a Real Madrid felállt a Barcelonától kapott hatalmas pofon után – az öt góllal elveszített El Classicó után négy meccset nyert meg, hármat a Primera Divisiónban és egyet a BL-ben, és ezeken mindössze egy gólt kapott. Mivel a Barca kiütéssel nyerte a városi rangadót, a két spanyol gigászt továbbra is két pont választja el a tabellán.

Primera División, 16. forduló:
Real Madrid-Sevilla 1-0 (0-0)
Gól: Ángel Di María (77.)
Kiállítva: Ricardo Carvalho (64.), ill. Dabo (91.)
Real: Casillas – Sergio Ramos, Pepe, Ricardo Carvalho, Arbeloa – Khedira (Granero, 62.), L. Diarra – Cristiano Ronaldo, Özil (Raúl Albiol, 78.), Di María – Benzema (Pedro Leon, 62.)
Sevilla: Palop – Dabo, Caceres, Escudé, Fernando Navarro – Konko (Acosta, 82.), Zokora (José Carlos, 85.), Romaric, Capel (Alfaro, 85.) – Negredo, Luis Fabiano

Korábbi eredmények:
Málaga-Atlético Madrid 0-3
Almería-Getafe 2-3
Osasuna-Zaragoza 0-0
Real Sociedad-Valencia 1-2
Espanyol-Barcelona 1-5
Deportivo La Coruna-Sporting Gijón 1-1
Levante-Athletic Bilbao 1-2
Villarreal-Real Mallorca 3-1

Hétfő:
Racing Santander-Hércules, 21:00

Az élcsoport:
1. Barcelona 43
2. Real Madrid 41
3. Villarreal 33

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik